portfolio blogger

portfolio

Kapitalista

Random gondolatok a pénzről

Friss topikok

tőzsde

Nincs megjeleníthető elem

Venni vagy nem venni?

2011.08.26. 11:34 | Orwell's hell | Szólj hozzá!

Címkék: pénz részvény tőzsde

Az elmúlt hetek eladói hulláma után nagyon vonzó szintekre értek a részvények. Ilyenkor mindenkiben felmerül a kérdés, hogy venni vagy nem venni. Elvégre is pénzt úgy lehet csinálni, ha alacsonyan veszünk és magasan eladunk. A tőzsde így működik.

Igen ám, csak még azt nem látni, hogy meddig tart a korrekció/medve piac. Ezért azt javasolnám, hogy érdemes már hosszú távra vételekkel próbálkozni, de semmiképp sem a részvényekre szánt tőke több, mint 30%-kával. Ha a jelenlegi szintekről ismét esünk 20-30%-kot, ismét a tőkéd 30%-káért vásárolhatsz részvényeket.

A bölcs öregek azt mondták, akinek nincs részvénye az esésben, annak az emelkedésben sem lesz. De ez csak abban az esetben érvényes, ha stabil kézzel rendelkezel, és nem remegsz meg egy pánik során.

Természetesen nem tőkeáttételes, finanszírozott pozíciókra gondolok, hanem készpénzes részvény vásárlásokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapitalista.blog.hu/api/trackback/id/tr923181649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása